Yatırımların Tıbbi Cihaz ve Donanım Planlama Toplantısı Ankara'da yapıldı.
17 Eylül 2019

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Hizmet Alımları Planlama Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya Daire Başkanı Hüseyin Dalgalı başkanlığında, komisyon üyeleri ile Nevşehir Heyeti olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Serçe, Destek ve Personel Hizmetleri Başkanı Mustafa Güçlü, Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Şal, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Metin Berk, Nevşehir ADSM Başhekimi Dt. İlkay Akün, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Bekir Bilgen katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda çalışmalar sonucu, 2020 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan Nevşehir Devlet Hastanesine ek olarak yapılan 100 Yataklı Hastane Binası ve 25 Ünitlik Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bina yapım çalışmaları hakkında bilgi verildi, tıbbi cihaz hizmet ve tıbbi hizmet alımı taleplerine yönelik izin değerlendirmesi, inşaat sürelerinin takibi, geçici kabulü ve akabinde hizmete girebilmesi için ek olarak yapılan sağlık tesisinin tıbbi cihaz, demirbaş ve mefruşat ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi, kaynakların etkin kullanılarak sağlık hizmetlerinin kaliteli, verimli, erişilebilir ve hakkaniyetli sunulması adına planlamalar yapıldı.

Ek bina Hastane Acil servisi yanındaki eski helikopter pistinin olduğu yere yapılmakta ve ana binaya tünel geçişi ile sağlanmaktadır. Arsa alanı: 35.907 m2, Bina oturum alanı: 6.900 m2, Kapalı inşaat alanı: 25.000 m2, tek blok şeklinde, bodrum+zemin+6 kat olmak üzere toplam 8 katlı, olarak planlanmaktadır.

• 245498,ek-bina-resim-1jpg (1).png
  • 245499,rahim-bey-ankara--toplanti-1jpg.png